Cornellà estudia afegir-se al club de les ciutats metropolitanes que tenen moneda local. Bé, millor dit, ho fan una trentena d’alumnes de grau superior de l’institut Esteve Terradas, que aquest curs tenen entre mans un projecte real, Potenciem Cornellà, per dotar la ciutat de la seva pròpia moneda, tal com ha fet Santa Coloma de Gramenet, Sant Feliu o, més a prop, Viladecans. Sense anar més lluny, els estudiants estan rebent consells dels impulsors del Vilawatt a la ciutat veïna.

Els alumnes treballen amb tres professors del centre, Rafa Segura, Gerard García i Carla Bertolín, que els dirigeixen i ajuden a complir el seu objectiu. Però, més enllà d’aconseguir finalment que la ciutat compti amb la seva pròpia moneda, el realment important és “el trajecte”, tal com assenyala Segura.

Ara per ara, la voluntat de l’alumnat i el professorat és recollir “dades reals” per presentar-les a l’Ajuntament –des d’on confirmen que estan al cas de la iniciativa– i intentar fer realitat la moneda. I tot i que aquesta decisió no depèn d’ells, el cert és que els projectes que porten a terme els alumnes d’aquest institut solen arribar a bon port: fa dos anys van inventar una beguda energètica, Dynamic, mentre que el curs passat van crear una beguda isotònica i una marca de roba esportiva que encara es pot adquirir.

A més, aquest projecte compta amb la col·laboració del Citilab.

Ara per ara, els estudiants estan visitant comerços de la ciutat per presentar la iniciativa. La voluntat d’aquestes trobades és temptejar els comerços per determinar quants estarien disposats a fer servir la moneda local. De moment, la gran majoria estan donant el vistiplau al projecte, segons expliquen els mateixos alumnes a aquest periodista.

De fet, els estudiants estan fent servir la base de dades amb les més de 400 botigues adherides a la campanya de targetes moneder que subvenciona l’Ajuntament per fomentar les compres a la ciutat. I aquest projecte proposa que una part de les subvencions que el consistori atorga al comerç siguin en moneda local, que equival a l’euro i estaria controlada pel Banc d’Espanya. Amb tot, la voluntat és afavorir la facturació local i reduir les importacions. Però la gran pregunta ara és el nom que duran els diners cornellanencs. De moment, els estudiants estan recollint les propostes dels comerciants, que segons expliquen estan molt relacionades amb els elements patrimonials i històrics de la ciutat.

Font: https://liniaxarxa.cat/liniacornella/noticies/una-moneda-local-per-a-cornella/


0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *